Toate autoturismele din UE trebuie să fie dotate cu lumini permanente de zi

Toate tipurile de autoturisme vor trebui să fie echipate începând de luni 7 februarie cu lumini permanente de zi (DRL), iar o măsură similară va intra în vigoare peste 18 luni, în august 2012, pentru camioane şi autobuze, informează un comunicat de presă al Comisiei Europene.

DRL sunt becuri speciale care vor fi aprinse automat în timpul zilei în momentul pornirii motorului. Este de aşteptat ca măsura să ducă la creşterea siguranţei rutiere întrucât va spori vizibilitatea unui automobil de către ceilalţi participanţi la trafic.

De asemenea, DRL vor duce la scăderea consumului de energie, fiind mai eficiente energetic decât becurile auto clasice.

“Luminile pe timp de zi ale autoturismelor vor avea o contribuţie importantă la obiectivul nostru de reducere a numărului de victime pe şoselele europene. Este o veste bună pentru protecţia mediului, întrucât consumul energetic redus va reduce emisiile de dioxid de carbon în comparaţie cu farurile normale”, a declarat comisarul european pentru întreprinderi şi industrie, Antonio Tajani.

În anul 2009, peste 35.000 persoane au decedat în accidente rutiere în Uniunea Europeană. Potrivit unor studii recente, participanţii la traficul rutier, inclusiv pietonii, bicicliştii şi motocicliştii pot detecta vehiculele echipate cu DRL mult mai clar şi mai rapid decât pe cele echipate cu faruri clasice.

Consumul de energie în cazul DRL este mai redus cu 25 – 30% decât cel al farurilor auto clasice. Dacă DRL foloseşte sistemul cu diodă emitentă de lumină (LED), atunci consumul se reduce cu încă 10 procente.

AGERPRES

Advertisements

About oferteinbucuresti
Ma identific ca entitate persuasiva ce cauta supravietuirea in randul altor entitati din aceasta lume.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: