Suzuki va avea motoare diesel de la VW

Dupa ce Volkswagen a cumparat 19.9% din actiunile Suzuki, japonezii vor sa treaca de la actuala generatie de dieseluri, preluate de la Renault si Peugeot, la motoare TDI furnizate de VW.

Dupa ce VW a cumparat 19.9% din Suzuki iar cele doua parti au anuntat un parteneriat care consta mai ales in colaborari de ordin tehnologic, japonezii isi vor echipa unele modele cu motoare TDI. Osamu Suzuki, directorul general al Suzuki, a anuntat atat revizuirea parteneriatelor cu Renault si grupul PSA, cat si intentia de a cumpara motoare diesel de la VW.

Producatorul japonez de masini din clasa mica si SUV-uri de dimensiuni reduse are legaturi cu producatori japonezi si livreaza versiuni rebranduite ale propriilor modele si a altor modele, sub licenta OEM (Original Equipement Manufacturer). “Alianta dintre Suzuki si Volkswagen este foarte stransa. Vom efectua cercetari comune in toate domeniile, inclusiv in cel al masinilor hibride, diesel si electrice sau vom incerca sa invatam de la ei”, declara directorul companiei japoneze. Cei doi producatori studiaza si posibilitatea folosirii unor platforme si piese comune.

In ciuda legaturilor stanse in cercetare si dezvoltare, cele doua branduri planuiesc sa-si pastreze retelele de vanzari separate. “Suzuki nu va folosi reateaua de distribuitori Volkswagen din America de Nord sau China si nici Volkswagen nu va face acelasi lucru in India”, spune Osamu Suzuki. Maruti-Suzuki are cel mai mare numar de masini vandute in India, iar VW este cel bine vandut brand auto din China.

 

sursa : AutoMarket.ro

Advertisements

About oferteinbucuresti
Ma identific ca entitate persuasiva ce cauta supravietuirea in randul altor entitati din aceasta lume.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: