Cauciucurile de Iarna, Obligatorii!!

Cu toate ca Ministerul Transporturilor a propus cauciucurile de iarna obligatorii pentru masinile de mare tonaj, parlamentarii au completat Codul Rutier cu aceeasi obligativitate si pentru restul conducatorilor auto.

“Noul Cod Rutier prevede deja obligarea tuturor soferilor de a-si echipa maşinile, indiferent de categorie, cu cauciucuri de iarna”, u Gandul comisarul sef Lucian Dinita, seful Directiei de Politie Rutiera din IGP. “Va fi interzisa circulatia pe drumurile publice cu masini neechipate corespunzator pentru sezonul rece. Sunt avute in vedere cauciucurile de iarna, dar si lanturile sau materialele antiderapante. Masura este foarte buna, pentru ca vor fi evitate foarte multe accidente rutiere provocate de lipsa echiparii adecvate dar si blocajele de drumuri create de astfel de evenimente. Noile prevederi au fost introduse in proiectul legislativ de catre parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor”.

 

Ministerul Transporturilor a hotarat ca incepand cu 1 noiembrie toate masinile care transporta marfuri sau persoane si nu sunt echipate cu cauciucuri de iarna sa primeasca amenzi usturatoare. Astfel, in cazul in care transportatorii derapeaza, blocheaza circulatia si necesita tractare, vor trebui sa plateasca pe langa penalitati pentru incurcarea circulatiei si taxe foarte mari pentru tractarea de urgenta. “Transportatorii de marfa si de persoane vor fi obligati sa aiba anvelope de iarna. In caz contrar vor plati tractarea si amenda in cazul in care vor ramane inzapeziti”, a spus Andrei Cristian – director siguranta rutiera CNADNR.

sursa: Auto.ro

Advertisements

About oferteinbucuresti
Ma identific ca entitate persuasiva ce cauta supravietuirea in randul altor entitati din aceasta lume.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: