ESP sau mai bine zis ….Controlul Electronic al Stabilitatii

ESP (Electronic Stability Control) – este marca inregistrata ” Daimler AG”

ESP

Aduc acest subiect in discutie datorita faptului ca am observat foarte multa lume care nu are cunostinte despre acest sistem de siguranta, dupa mine ar trebui sa fie in dotarea standard a fiecarui autoturism, oricum se pare ca unele minti luminate din Comisia UE, au de gand bligativitatea  folosirii sistemului ESP la nivel standard de catre toti producatorii din anul 2011.

O sa incerc sa adaug si cateva clipuri pentru a putea intelege mai bine functionalitatea acestui sistem de siguranta care are functia majora de a imbunatatii stabilitatea masinii in momentul unui viraj sau schimbarea rapida a sensului de mers.

ESP-ul intra in functiune  cand detectează pierderea controlului asupra autoturismului, in acel moment actioneaza  sistemul de frânare astfel încât soferul recapătă controlul asupra autovehiculului, franare este cat se poate de selectiva pe roata in parte.

De exemplu,  pe roata exterioară din față pentru contracararea supravirării sau pe roata interioară din spate pentru contracararea subvirării), anumite sisteme de ESP au functia suplimentara de a  reduce consumul de carburant pentru a scadea acceleratia autoturismului, concluzia este ca functioneaza  atat la nivelul franelor cat si la nivelul motorului pentru o mai buna corectie ….urmariti va rog acest clip

Reactia Sistemul ESC in milisecunde este datorata armatei de senzori care detectează diferențele de viteză de rotație între roțile față și spate precum și deplasarea șasiului în lateral față de traiectoria impusă de sistemul de direcție.

Urmatorul clip este un ex. de functionalitate pentru anotimpul  de iarna, urmariti va rog acest clip sau acest ultim clip care sper eu sa fie de ajutor , urmariti aici

Advertisements

About oferteinbucuresti
Ma identific ca entitate persuasiva ce cauta supravietuirea in randul altor entitati din aceasta lume.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: